TEHNOLOGII DE ULTIMĂ ORĂ, LA COLEGIUL AGROINDUSTRIAL DIN UNGHENI

19 apr 2024
La Colegiul Agroindustrial din Ungheni, elevii învață și pun în practică cele mai moderne tehnologii de cultivare a legumelor în teren protejat. Instituția are o seră hidroponică de 320 m2, unde viitorii specialiști învață să implementeze ultimele inovații în materie de creșterea legumelor, verdețurilor, căpșunelor, florilor.
 
Tinerii pot testa metoda de creștere a plantelor fără sol în seră și replica experiența în gospodăriile părinților. Cadrele didactice, elevii și agenții economici interesați, au fost sprijiniți de un expert în domeniu, pentru a aplica cunoștințele teoretice în practică utilizând facilitățile oferite de sera hidroponică. Sera a fost construită în cadrul proiectului Livada Moldovei.


 
În prezent, la Colegiul din Ungheni se derulează etapa a II-a de implementare a proiectului, ce presupune repararea și dotarea cu echipamentele didactice necesare a unui laborator de reparare și mentenanță a utilajului horticol. Valoarea totală a investițiilor se va ridica la 779 mii euro.
 
Anterior, un amplu proiect investițional implementat în cadrul „Livada Moldovei” s-a axat pe: plantarea a 1,2 ha de cireș, vișin, păr, coacăz și mur, dotate cu sistem de suport și stație meteo; Procurarea unui tractor și a utilajelor agricole adiacente, procurarea de echipamente IT.


 
Elevii sunt instruiți să implementeze în practică noile tehnologii. Astfel, având la dispoziție toate aceste facilități, tinerii își pod desfășura studiile într-un mediu interesant și modern, și acumulează informații și deprinderi practice care corespund cerințelor pieței.
loading ...