IUNIE ÎNCEPE CU TEMPERATURI CANICULARE. Vremea în Moldova, AICI

03 jun 2024
Vara și-a intrat pe deplin în drepturi chiar din primele zile. Meteorologii transmit temperaturi caniculare. Astfel, ziua se vor înregistra +28, +33 de grade Celsius, iar minimele nopții se vor situa între +14, +19 grade Celsius. Ploi cu descărcări electrice se așteaptă și în această săptămână. Cum va fi vremea în Moldova în perioada 3-9 iunie, vedeți mai jos.
 
La Nord, maxima zilei se va situa între +26, +28 de grade Celsius. Noaptea, temperaturile vor oscila între +13, +14 grade Celsius. Pentru zilele de marți, miercuri și sâmbătă, meteorologii transmit averse cu descărcări electrice.
 
La Centru, pe parcursul zilei vom avea temperaturi cuprinse între +29, +31 de grade Celsius. Noaptea, mercurul din termometre va indica +16, +17 grade Celsius. Ploi se așteaptă în zilele de marți, miercuri și sâmbătă.
 
La Sud, pe timp de zi se vor înregistra maxime de +30, +33 de grade Celsius. Minimele nopții vor coborî până la +18, +19 grade Celsius, marți și miercuri va ploua.
 
Potrivit SHS, condițiile meteorologice sunt satisfăcătoare pentru creșterea și dezvoltarea culturilor de toamnă, culturilor de primăvară și plantațiilor multianuale. Totodată, deficitul de precipitații, semnalat pe parcursul perioadei, a contribuit la scăderea rezervelor de umiditate din sol și a recoltei de grâu.
loading ...