CUM VA FI VREMEA ÎN MOLDOVA. Meteorologii transmit înghețuri

13 mai 2024
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 13-16 mai, în orele nocturne și ale dimineții, la suprafața solului se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1, -2 grade Celsius. Avertizarea este pentru întreg teritoriul țării. În timpul zilei, se vor înregistra temperaturi cuprinse între +13, +18 grade Celsius. În a doua parte a săptămânii se încălzește până la +17, +22 de grade pe timp de zi și +7, +12 grade Noaptea. Izolat, sunt prognozate ploi.
 
La Nord, maxima zilei va oscila între +13, +17 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la +3, +7 grade Celsius. Joi și sâmbătă, se așteaptă ploi de scurtă durată.
 
La Centru, vor fi +16, +20 de grade Celsius în timpul zilei. Noaptea, mercurul din termometre va indica valori cuprinse între +6, +10 grade Celsius. Precipitații nu se prevăd.
 
La Sud, maxima zilei se va situa între +18, +22 de grade Celsius. Pe timp de noapte, vor fi +8, +12 grade Celsius. Ploi nu se prevăd nici aici.
 
Pe parcursul săptămânii, la culturile de toamnă a continuat faza alungirea paiului, izolat a început înspicarea. La floarea-soarelui, s-a atestat răsărirea, pe semănăturile mai timpurii – formarea perechii a doua de frunze adevărate, pe semănăturile cu orz de primăvară – frunza a treia. La porumb, s-au semnalat formarea frunzei a treia și a cincea, pe semănăturile mai târzii – răsărirea. La sfecla de zahăr, s-a atestat răsărirea, la mazăre – formarea inflorescențelor.
loading ...