INFORMAȚII DESPRE PROGNOZA BOLILOR, STAREA VREMII, UMIDITATEA SOLULUI, PERIOADE OPTIME DE SEMĂNAT

27 mar 2024
Platforma AGRODAT.MD și-a demonstrat utilitatea și importanța încă din primele zile de la lansare prin interesul sporit al fermierilor. Producătorii agricoli beneficiază gratuit de acces la informații imperios necesare pentru ei: temperatura aerului, temperatura solului, precipitații, umiditate și alte date importante în luarea deciziilor de care depinde rezultatul muncii lor.
 
Sergiu Smocinschi, Fondator AGRODAT.MD:
AGRODAT.MD este o platformă multifuncțională, bazată pe hărți interactive, care oferă o multitudine de informații utile atât pentru agricultori, cât și pentru alte entități din țară, inclusiv Ministerul Agriculturii. Pe AGRODAT.MD, putem vedea în regim online tot ce se întâmplă cu vremea din teritoriu.
 
Un modul important, disponibil pe platformă este „Semănatul culturilor agricole”. La început de primăvară, sunt informații necesare tuturor producătorilor. Aici, agricultorii vor găsi recomandări cu privire la perioadele optime de semănat, în funcție de temperatura solului și tipul de cultură.
 
Sergiu Smocinschi, Fondator AGRODAT.MD:
Ne bucurăm că fermierii au primit platforma ca o sursă de informație bună și necesară pentru ei. Planificăm să dezvoltăm și mai multe servicii. Printre acestea: Identificarea zonelor afectate de secetă, care va permite fermierilor să-și revizuiască și adapteze tehnologia de cultură în scopul obținerii unor recolte stabile cu costuri mai mici.
 
AGRODAT.MD reprezintă o inițiativă inovatoare în domeniul digitalizării agriculturii din Republica Moldova. Scopul principal al platformei este să ofere fermierilor și specialiștilor din industrie acces la informații precise și actualizate pentru a-și optimiza activitățile agricole.
 
Pentru mai multe detalii, vedeți materialul VIDEO.
loading ...