FERMIERII AFECTAȚI DE GRINDINA DIN 28 MAI, ÎNDEMNAȚI SĂ SE ÎNREGISTREZE LA PRIMĂRII

29 mai 2024
În urma precipitațiilor puternice cu grindină din seara zilei de ieri, care au avut efecte variate în diferite regiuni ale țării, MAIA solicită tuturor fermierilor afectați să contacteze primăriile locale.
 
Acest lucru va ajuta să avem o evaluare exactă a pagubelor și să intervenim cu măsuri de suport, scrie Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
 
Astfel, agricultorii care au înregistrat pagube sunt îndemnați să se adreseze Direcțiilor agricole raionale în termen de 24 de ore de la declanșarea situației excepționale, pentru a înainta un demers oficial, scris în formă liberă, către primăria în raza căreia sunt amplasate terenurile agricole gestionate, indicând suprafața de culturi agricole afectată.
 
Potrivit MAIA, în baza solicitării va fi convocată Comisia pentru Situații Excepționale locală, care va evalua gradul de afectare a culturilor și va coordona măsurile de sprijin necesare.
 
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat și pentru astăzi, 29 mai Cod Galben de vreme instabilă cu risc de precipitații puternice și averse cu grindină.
loading ...