ÎNGRĂȘĂMÂNT NATURAL PENTRU A SPORI RECOLTA DE CĂPȘUNE

13 mai 2024
Cum să îmbunătățiți recolta de căpșune, folosind metode naturale? Găsiți în acest material o rețetă pentru un îngrășământ de casă, care nu este doar eficient, ci și ușor de procurat și ieftin.
 
De ce să fertilizăm căpșunile?
Mulți cultivatori se plâng de lipsa de recoltă la căpșuni, deși plantele înfloresc abundent. Unul dintre motive ar putea fi fertilizarea insuficientă. Căpșunile au nevoie de substanțe nutritive bogate pentru a se dezvolta, de care pot duce lipsă după o perioadă de timp petrecută în același sol.
 
Îngrășământ de casă pentru căpșuni
De ce ai nevoie:
  • 50 g de drojdie proaspătă (sau 1 linguriță de drojdie uscată).
  • 1 litru de apă caldă.
  • 1 lingură de zahăr.
 
Procedură:
  • Se amestecă drojdia, zahărul și apa caldă într-un bol.
  • Lăsați amestecul să se odihnească la temperatura camerei timp de 1 zi.
  • După ce amestecul s-a odihnit, diluați-l în proporție de 1:5 (1 parte nutriție la 5 părți apă) și udați fiecare tufă cu o jumătate de litru de amestec.
 
Acest îngrășământ este o sursă excelentă de nutrienți pentru căpșunile dumneavoastră și, dacă este folosit corect, va asigura o recoltă abundentă și sănătoasă.
 
Mai multe sfaturi despre îngrășămintele făcute în casă
Îngrășământ din pâine veche: Turnați apă peste pâine veche și lăsați-o să fermenteze. După 6-10 zile, diluați soluția cu apă în proporție de 1:10 și folosiți-o pentru a uda căpșunile.
 
Levigat de urzică: Se toarnă 1 găleată de urzici peste apă și se lasă la infuzat. Se utilizează diluate cu apă în proporție de 1:20.
 
Lapte acru: Amestecați produsele lactate fermentate cu humus și folosiți-le pe căpșuni. Ajută la crearea unui mediu ideal pentru creșterea lor.
 
Gunoi de grajd de pui: Folosiți gunoi de grajd de pui diluat în proporție de 1:10. Aplicați numai până când căpșunile încep să înflorească pentru a preveni deteriorarea plantelor.
 
Aceste îngrășăminte naturale sunt o alternativă excelentă la produsele comerciale. Nu numai că vor susține creșterea și dezvoltarea căpșunilor, dar vor contribui și la un mod de cultivare mai durabil.
 
Sursa: https://soulsushi.nl
loading ...