CUM TREBUIE UDATE ROȘIILE? Greșeli de evitat

22 mai 2024
Roșiile prosperă când primesc aproximativ 2.50 cm2 de apă pe săptămână. Când ploaia nu oferă umiditatea necesară, completați udarea manuală sau furnizarea apei cu un furtun sau irigare prin picurare.
 
În schimb, prea multă apă, după o perioadă secetoasă, va face ca planta să preia multă apă și să extindă fructele cărnoase, rezultând roșii crăpate.
 
Putregaiul de la capătul florii se instalează atunci când umiditatea solului nu este cea indicată pentru a ajuta planta să primească calciul necesar.
 
Cheia pentru udare este consistența. Udați-le dimineața pentru a oferi hidratare toată ziua și pentru a te asigura că orice frunziș umed se poate usca în timpul zilei.
 
Udați solul, nu planta. Când temperaturile sunt mai mari de 30 de grade sau zilele sunt cu vânt, s-ar putea să fie nevoie să udați plantele de două ori pe zi.
 
Cel mai important lucru de reținut este că trebuie să tăiați doar soiurile nedeterminate, care produc continuu pe parcursul sezonului de vegetație.
 
Roșii trebuiesc tăiate pentru a îmbunătăți fluxul de aer și de a ajuta la producerea unor fructe mai mari. Folosiți foarfece curate de grădină. Localizați și tăiați lăstarii laterali, care cresc în spațiul „V” dintre tulpina principală și ramurile plantei de roșii.
 
Asigurați-vă că hrăniți săptămânal pământul. Păstrați nutrienții vii în sol cu un amestec de sol bine echilibrat, o dată pe săptămână. Hrănirea solului este procesul de adăugare a materiei organice pentru a îmbunătăți valoarea nutritivă a solului.
 
Sursa: Capital 
loading ...