VESTE BUNĂ! CARBURANȚII SE IEFTINESC. Benzina și motorina – sub 25 de lei

29 nov 2022
Avem și vești bune săptămâna aceasta. Carburanții continuă să se ieftinească. Pentru mâine, au fost anunțate prețuri mai mici de 25 de lei.

Agenția pentru Reglementare în Energetică a afișat prețurile plafon pentru ziua de miercuri, 30 noiembrie. Astfel, benzina cu cifra octanică A95 se va vinde la pompă cu prețul de 24,86 lei/litru, cu 24 de bani mai puțin decât azi, iar motorina se ieftinește cu 27 de bani și va costa 24,92 lei/litru.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă în continuare o descreștere a cotațiilor Platts atât la benzină, cât și la motorină, fapt care se reflectă și în prețurile la carburanți afișate la stațiile de alimentare.

Potrivit Dow Jones Market Data, în timpul tranzacționării de luni, cotațiile petrolului Brent au scăzut la cel mai jos nivel din acest an. În opinia analiștilor străini, motivul căderii l-au constituit protestele masive anti-lockdown care au avut loc în weekend în China, așteptările pentru rezultatele următoarei întâlniri a OPEC+ care va avea loc pe 4 decembrie și negocierile UE în vederea introducerii unui plafon de preț pentru petrolul rusesc.

În același timp, pe parcursul ultimei luni cotațiile Platts au scăzut semnificativ, ajungând sub nivelul de 900 $/tona la motorină și sub 830 $/tona la benzină, fapt care a permis reducerea prețului la pompă pentru ambele tipuri de carburanți sub nivelul de 25 lei/litru, informează ANRE.
loading ...