S-AU COPT CIREȘELE MOLDOVENEȘTI. Căpșunele s-au ieftinit. Prețurile, AICI

23 mai 2023
Cea mai așteptată perioadă a sezonului cald – când piețele sunt doldora de cireșe și căpșune coapte, ale noastre, moldovenești, aromate și gustoase – a început. Primele cireșe moldovenești s-au copt și fac cu ochiul de pe tarabele din piață. Sunt încă mărunte, roz, nu foarte dulci, dar autohtone și, cel mai important, la un preț cât de cât accesibil, dacă îl comparăm cu cel pentru cireșele de import.
 

Cât costă cireșele?

Astfel, la Piața Centrală din Chișinău, marți, 23 mai se vând cireșe cu 100 de lei kilogramul. Găsiți și cu 50 de lei/kg – cele care încă nu sunt bine coapte.

Sunt doar de poftă, pentru copii, să-i bucurăm că le așteaptă demult. Ale noastre din grădină încă nu s-au copt, a declarat o cumpărătoare pentru AGROMEDIA.

Vânzătorii vând și cu suta de grame, doar să mulțumească consumatorii ce nu-și permit să cumpere cantități mari.

Sunt primele zile când avem cireșe moldovenești. Sunt din grădină, soi de mai, timpuriu. Nu sunt încă așa cărnoase și mustoase ca soiurile mai târzii, dar de prins pofta e numai bine. Cumpărători sunt mai mult părinți cu copii și iau de 20, de 30 de lei, rar cine cumpără un kilogram, nu prea are lumea bani, ne-a mărturisit un comerciant din piață.Zilele acestea a crescut și oferta de căpșune moldovenești. Astfel, prețul acestora este în scădere. Comercianții au pe tarabe căpșune de la Soroca, de la Sadova, de la Strășeni, de la Călărași, oferta este destul de mare.
 

Cât costă căpșunele?

Prețul pentru un kilogram de căpșune variază, la piață, între 40 și 50 de lei. Ofertele de pe rețelele de socializare sunt mai scumpe. Aici, fermierii își vând producția cu 80-100 de lei kilogramul. Sunt mai mari și cu certificate ECO, spun producătorii. Prețul de pornire pentru căpșunele moldovenești a fost, anul acesta, de 130 de lei/kg, iar primele oferte au început să apară în jurul zilei de 1 mai.
 
loading ...