METEO. Vremea se menține caldă. Ce temperaturi se vor înregistra, AICI

18 sep 2023
În următoarea perioadă, vremea va fi uscată și caldă. Meteorologii spun că valorile termice sunt apropiate de cele normale. Vântul va sufla din sectorul de sud, slab până la moderat. Noaptea, temperatura va fi constantă cu minime cuprinse între +10, +15 grade Celsius. Ziua, la fel nu va prezenta schimbări, maximele se vor situa între +24 și +29 de grade Celsius. Pentru această săptămână, precipitații nu se prevăd. Cum va fi vremea în Moldova în perioada 18-24 septembrie, vedeți în material.
 
La Nord, începem săptămâna cu maxime de +25 de grade Celsius, ulterior, acestea scad cu un grad. Pe parcursul nopții, termometrele vor indica +10 grade Celsius.
 
La Centru, vremea, de asemenea, se menține constantă. ,Aici va fi 2 grade mai cald: ziua vom avea +27 de grade Celsius, iar noaptea, mercurul va urca până la +13 grade Celsius.
 
La Sud se mențin temperaturile de vară în timpul zilei: +29, +30 de grade Celsius. Noaptea, acestea scad până la +15, +17 grade Celsius.
 
Agricultorii au început deja recoltarea la cerealele din grupa a doua. Vremea secetoasă de la sfârșit de vară a afectat culturile. Astfel, recolte mai mici decât se aștepta sunt și la floarea-soarelui, în zona de Sud a țării, și la sfecla de zahăr, la nordul Moldovei.
 
De asemenea, în toi este și culesul strugurilor, care bucură viticultorii cu recolte frumoase în acest an. Se muncește și în livezile de prune, mere.
loading ...