VINURILE MOLDOVENEȘTI, LA EVENIMENT DE PROMOVARE ÎN POLONIA

23 mai 2023
Vinurile Moldovei au fost prezente la evenimentul de promovare a vinurilor din portofoliul unuia dintre cei mai mari importatori din Polonia, compania TIM, care a avut loc pe 18 mai la Convention Centre, hotelul Airport Okecie.

Potrivit ONVV, din Republica Moldova au participat și trei companii vinicole – Rădăcini, Dk-Intertrade și Bostavan. Vinificatorii moldoveni au avut ocazia să-și prezinte gama de produse și să ofere vinurile spre degustare publicului polonez, mai exact celor peste 1000 de oaspeți prezenți, dornici de a le cunoaște. Companiile vinicole din Republica Moldova au participat la eveniment cu suportul Oficiului Național al Viei și vinului.În cadrul evenimentului a fost organizat un masterclass, dedicat vinurilor moldovenești, la care a avut loc degustarea acestora, descrierea specificului și aspectelor terroir-ului lor, cât și a particularităților indicațiilor geografice protejate. Este întotdeauna o bucurie oportunitatea de a duce mai departe, în lume, povestea vinului Moldovei.

Ulterior, reprezentanții ONVV au discutat cu importatorul despre eventuale colaborări și posibilitatea organizării pe viitor a altor activități, pentru a familiariza consumatorii polonezi cu vinurile seci de înaltă calitate, produse în Republica Moldova.

Polonia este o piață strategică importantă pentru Republica Moldova, clasându-se în top cinci țări importatoare ale vinurilor moldovenești.
loading ...