SOIUL DE ZMEUR REMONTANT VERSAILLES: Productiv, rezistent și aromat

28 feb 2024
Fructe foarte mari de până la 15 gr, ferme, cu o perioadă de depozitare bună. Aspect și gust plăcut cu un bun echilibru între conținutul de zahăr și aciditate. Toate sunt despre soiul de zmeur remontant Versailles.
 
Așa cum este remontant, soiul Versailles rodește de două ori pe an (în iunie-iulie apoi în octombrie-octombrie) , conice, foarte aromate și calități gustative excelente. Culoarea se menține bine și după cules. Versailles are o perioadă de recoltare mijlociu/timpurie, se coace la 3-5 zile după Polka. Este un soi foarte productiv.


 
Se remarcă prin butași cu fermitate mare, ușor de condus, rodesc pe laterale foarte scurte, rapid și ușor de cules. Floarea are dimensiunea de 1 cm și au un parfum deosebit. Înălțimea plantei mature este de 1,50 m. Soiul este autofertil, nu necesită un alt polenizator. Principalul avantaj al acestui soi este faptul că nu prezintă spini. Are, de asemenea, modelul de formare uniform, fără vârfuri.
 

Sfaturi pentru plantare și îngrijire

Se recomandă plantarea la 15-20 cm adâncime, la distanța de 40 - 80 cm. Poate fi plantat în locuri cu expunere la soare sau la semi-umbră. Este un soi rezistent la ger: rezistă la peste -20°C. Iubește soluri bogate, udate moderat. Poate fi plantat oricând: primăvara, vara, toamna.
 
De asemenea, zmeurul Versailles are rezistență bună la boli. Poate fi predispus la antracnoza și rugina zmeurii, făinarea, putregaiul gri în sezonul ploios sau Bothrytis.
 
loading ...