SOIUL DE CĂPŞUNI HONEY: Timpuriu, aromat, rodire constantă

01 mai 2024
Este un soi cu fructe ce au aspect comercial atrăgător, parfumate, cu un luciu frumos pronunțat. Se remarcă, de asemenea, și prin rezistență mare la cele mai multe boli comune de rădăcină, torelant la făinare și putregai dar ușor sensibil la antracnoză.
 
Este bine adaptat la condițiile pedoclimatice din țara noastră. Este un soi foarte productiv și se poate utiliza pentru următoarele sisteme de cultura: tunel, solar, câmp liber, gradină.
 


Tufa de căpșuni Honey crește înaltă, dreaptă, cu sistem radicular puternic și o mulțime de ramificații, cu frunze de mărime medie, număr mare de inflorescențe la o plantă. Este un soi ce face fructe de mărime moderată spre mare, gustoase, cu gust dulce-acrișor, cu o greutate individuală de până la 50 de grame. Mărimea maximă a fructului este atinsă la începutul sezonului de fructificare. Fermitatea fructului este medie, se păstrează bine în condiții bune de manipulare și temperatură.
 
Rodirea este constantă, pe tot parcursul sezonului de fructificare, având un randament ridicat, repartizat în valuri de rodire de la sfârșitul lunii mai până la mijlocul lunii iunie.
loading ...