Elizaveta-2 este un soi de căpșuni remontant - rodește din primăvară până toamna târziu. Fructele sunt dulci și aromate, bine transportabile. Primele fructe apar la sfârșitul lunii mai – se datorează faptului că planta formează mugurii de rod încă din toamnă. Soiul este nepretențios, dar iubește căldura, nu necesită o îngrijire specială, decât acoperire pe timp de iarnă pentru a proteja plantele de îngheț.
Fructele sunt mari, pot ajunge până la 100-110 g, au pulpa suculentă, fermă și gust dulce. Sunt pretabile atât pentru consum în stare proaspătă, cât și pentru procesare. Plantele sunt rezistente la boli și dăunători.
Dintre dezavantajele soiului Elizaveta-2, putem enumera: intoleranță la fluctuații bruște de temperatură - dacă doriți să recoltați primele căpșune la sfârșitul lunii mai, atunci aveți grijă de stoloni. Planta tolerează cu succes înghețurile până la -30 de grade, dar mugurii ar putea să nu supraviețuiască. De asemenea, atenție la supraîncălzirea plantei - dacă va suporta o creștere puternică a temperaturii, atunci va înceta să crească. Cu udări abundente sau ploi dese, gustul fructului se schimbă, căpșunele devin apoase, dulceața dispare.
Planta mai are o caracteristică - căpșunile absorb toate substanțele nutritive din sol, deci la fiecare 2 ani trebuie replantată. Înlocuirea parțială a terenului nu vor ajuta la corectarea situației. Dacă lăsați plantele pe aceeași solă mai mult de 3 ani, recolta va scădea, fructele vor fi mai mărunte și mai puțin aromate.
Dacă vorbim despre momentul plantării, cel mai bine este să plantați căpșunile remontante la începutul primăverii sau la mijlocul verii. Îngrășăminte minerale vor ajuta la creșterea randamentului. Respectăm normele distanței dintre stoloni; decalajul trebuie să fie de 20-25 de centimetri. Distanța dintre rânduri nu trebuie să depășească 70 de centimetri. Dacă plantați în 2 rânduri, lăsați un interval de 30 de centimetri.