MAIA ÎȘI PROPUNE CREAREA SOCIETĂȚILOR DE AMELIORARE A ANIMALELOR

18 apr 2024
Autoritățile își propun să reducă dependența de importuri, prin facilitarea dezvoltării animalelor de prăsilă, cu potențial genetic sporit la noi în țară. Astfel, MAIA vrea să stimuleze dezvoltarea sectorului zootehnic autohton. În acest scop, astăzi, au avut loc discuții cu mediul academic, ANSA și crescătorii de animale despre elaborarea Programelor de ameliorare, care stau la baza recunoașterii societăților de ameliorare și care au rolul de a contribui la creșterea producției de lapte, carne și alte produse animaliere.
 
Vicepremierul Vladimir Bolea a menționat că, una dintre atribuțiile societăților de ameliorare va fi selecția și îmbunătățirea genetică a efectivelor de animale.
 
Ne dorim să avem în fermele din țară animale valoroase din punct de vedere genetic. Noi trebuie să ne asigurăm că animalele pe care le importăm pot crește și produce eficient în condițiile climatice ale țării noastre. În acest sens, societățile de ameliorare vor avea rolul de a selecta și reproduce animale înalt productive și de a aproviziona fermierii cu material biologic de prăsilă, a declarat oficialul.
 
Participanții au convenit să coopereze pentru a aduce îmbunătățiri în reglementările legislative, care să ofere un cadru clar și previzibil pentru toți actorii implicați.
loading ...