PRIMUL TRATAMENT LA CEREALELE PĂIOASE: Startul bun prevestește recolte bogate

28 feb 2024
Cea mai bună demonstrație a calității unui produs este fidelitatea fermierului, care vine după rezultate frumoase obținute în câmp. Un astfel de exemplu este Amistar® Prime Pack - soluția Syngenta pentru controlul bolilor în prima perioadă de vegetație a culturii de cereale.

Amistar® Prime Pack a fost testat în câmpurile mai multor fermieri de la noi, mulți deja l-au inclus în schema anuală de tratament la păioase. Pentru un rezultat bun, consultanții Syngenta sunt mereu aproape de agricultori cu sfaturi și recomandări. Astfel s-a întâmplat și în cazul lui Leonid Leu, administratorul SRL „Agrolileu” din satul Porumbești, raionul Cantemir. Fermierul a identificat o problemă la cultura de grâu, a contactat specialistul Syngenta, care l-a ajutat să aleagă corect schema de tratament.

Am depistat la cultura de grâu simptome de infecție cu făinare și septorioză. Am ales să efectuăm primul tratament cu produsul Amistar® Prime Pack de la Syngenta. Am ales acest pachet de fungicide pentru că am lucrat cu el în 2022 și am avut un rezultat extraordinar de bun. Am aplicat fungicidul în faza de înfrățire deplină, spune Leonid Leu.
După 20 de zile, când grâul deja era în faza de burduf, reprezentanții Syngenta, împreună cu fermierul au inspectat câmpul pentru a vedea eficacitatea tratamentului. Au găsit cultura verde, curată de făinare și septorioza, frunza curată - efect maxim pe care poate să îl ofere un produs în T1. Pachetul de fungicide și-a făcut efectul, înlăturând atacul de boli.

Recomandăm acest produs pentru primul tratament la cereale deoarece, datorită substanțelor active: azoxistorbin și fenpropidin, avem un control excelent al celui mai larg spectru de boli: septorioza frunzelor, făinarea, septorioza spicelor de grâu, rugina brună, rugina galbenă, pătarea reticulară, ramularioza, sfâșierea frunzelor, arsura frunzelor de orz, asigurând, totodată, un start excelent al culturii.

Produsul are acțiune preventivă, curativă și eradicativ
ă. Un mare avantaj îl constituie omologarea la numeroase culturi păioase: grâu, orz, triticale și secară. - susține Victor Timotin, Reprezentant vânzări Syngenta, Zona Sud.

Amistar® Prime Pack este soluția perfectă pentru controlul bolilor în prima perioadă de vegetație a plantei de cereale. Are cea mai bună sistemicitate în plantă, exact când aceasta are o creștere explozivă.

Printre beneficiile produsului menționăm următoarele:
  • Perioada lungă de protecție, până la 3-4 săptămâni.
  • Eficacitate foarte bună și în condiții de temperaturi mai scăzute, de până la +5 grade Celsius, în creștere.
  • Poate fi aplicat din stadiul de înfrățire până la sfârșitul înfloritului la culturile de cereale păioase.
  • Prezintă flexibilitate în aplicare, putând fi aplicat inclusiv ca al doilea tratament.
Vă invităm să aflați mai multe detalii despre produse pe www.syngenta.md și să luați legătura cu reprezentanții Syngenta din zona dvs.
  • Zona Nord: Vitalie Ursachi, tel.: 069 108 576
  • Zona Centru: Victor Camerzan, tel.: 061 230 330
  • Zona Sud: Vicor Timotin, tel.: 061 088 030
loading ...