BIKER DUO - Soluția optimă în lupta cu samulastra de rapiță

04 apr 2024
Prima problemă în lanurile de grâu și orz de toamnă, după începerea vegetației de primăvară este samulastra de rapiță și un complex de alte buruieni care se dezvoltă activ. În cazul unei îmburuienări mari a câmpului, acestea concurează cu plantele de cultură pentru rezerva de apă, azot, lumină, ceea ce provoacă pagube materiale sub forma pierderilor de producție.
 
Se știe de mult timp că pierderile de producție cauzate de buruieni sunt mult mai mari decât cele cauzate de dăunătorii și bolile culturilor la un loc. De exemplu, pierderile globale la grâu, din cauza infestării cu buruieni, ajung la peste 34 de milioane de tone.
 
De asemenea, infestarea cu buruieni este unul dintre factorii care reduc eficiența tuturor celorlalte activități din câmp în ansamblu, începând cu selecția soiurilor cu randament ridicat, sistemele de nutriție a plantelor, agrotehnologiile etc.
 
Buruienile, de regulă, sunt mult mai active și mai capabile să asimileze nutrienții din sol și îngrășămintele minerale decât plantele cultivate. În special samulastra de rapiță, în perioada de primăvară are un sistem radicular puternic și un aparat foliar bine dezvoltat.
 
Tăvălugăreala rapiței la semănatul grâului de iarnă
 
Pentru a elimina această problemă din câmp este necesar să nu se amâne tratamentul cu erbicid, să nu se aștepte apariția buruienilor de primăvară și a samulastrei de floarea-soarelui.

Soluția optimă pentru combaterea samulastra de rapiță de orice selecție (clasică sau Clearfield) este erbicidul Biker Duo de la compania ALFA Smart Agro. În compoziția preparatului sunt două substanțe active puternice în doze crescute, care se diferențiază favorabil de produsele similare ca preț și calitate. Produsul controlează mai mult de 100 de specii de buruieni. Perioada optimă de lucru cu erbicide în culturile de cereale este de la faza de înfrățire până la al doilea internod al culturii.
 
Gálium aparíne semănat într-o cultură înfundată
 
Este esențial să țineți cont atunci când aplicați Biker Duo:
  • Faza de dezvoltare a grâului sau orzului.
  • Tipul de infestare cu buruieni (spectrul de buruieni, numărul de buruieni, faza de dezvoltare).
  • Regimul de temperatură în timpul, înainte și după tratamente (optați pentru o temperatură medie zilnică de +8...+12 oC).
  • Condiții meteorologice (viteza vântului, prognoza precipitațiilor, rouă pe frunze).
  • Secvența de plasare a preparatelor la prepararea amestecurilor din rezervor.
  • Controlul clătirii rezervorului și a filtrelor pulverizatorului după schimbarea culturilor și a preparatelor.
 
Rezultatul după tratamentul cu Biker Duo
 
De asemenea, este mai bine să „curățați” câmpurile de buruieni perene în culturile de cereale decât în cele prășitoare. Principalii reprezentanți ai acestui tip sunt Cirsium arvense, Sonchus arvensis, Convolvulus arvensis, Gálium aparíne, Equisetum arvense, Euphorbia virgata, Linaria vulgaris, Acroptilon repens, Sonchus tataricus și altele.
 
Erbicidul Biker Duo prezintă de mulți ani o eficiență ridicată a controlului buruienilor și samulastrei în culturile producătorilor agricoli din Ucraina și Moldova.
 
ALFA Smart Agro - codul profitului dumneavoastră!
loading ...