AMISTAR® GOLD - Protecție superioară împotriva bolilor din cultura de rapiță

16 apr 2024
Fomoza și putregaiul alb le dau bătăi de cap fermierilor care au înființat culturi de rapiță. Aceste boli pot cauza pagube semnificative de producție, la care se adaugă și pierderi ale conținutului de ulei.


Efectuarea tratamentelor cu fungicide de calitate și cu eficacitate înaltă este esențială. Recomandarea companiei Syngenta este fungicidul Amistar® Gold - specialistul în combaterea putregaiurilor și a fomozei, oferă un control eficient și de lungă durată al acestor patogeni. Conține Tehnologia AMISTAR®, dovada eficienței, calității și încrederii, oferite fermierilor din întreaga lume.
 
Este un produs cu două componente: azoxistrobin și difenoconazol, cu moduri de acțiune complementare, care ajută la combaterea agenților patogeni.
 
Prin asocierea celor două substanțe active, Amistar® Gold reprezintă soluția sistemică cu activitate preventivă și curativă, cu efect de biostimulant, menținând plantele sănătoase și verzi pe o perioadă mai lungă de timp.
 
Mod de acțiune complementar
 

 
  • Preventativ – previne instalarea infecției.
  • Curativ - inhibă dezvoltarea infecției în plantă, iar simptomele NU sunt vizibile.
  • Eradicant – inhibă dezvoltarea infecției atunci când simptomele sunt vizibile.
 
Recomandări de aplicare la rapiță
  • Tratamentul se va aplica preventiv, când condițiile sunt favorabile dezvoltării bolilor de la stadiul de 4 frunze nedesfăcute și până la sfârșitul înfloritului (BBCH 14-69).
  • Phoma lingam – prima aplicare în toamnă, de la stadiul de 4 frunze nedesfăcute, iar în primăvară până la apariția butonilor florali, în funcție de momentul apariției patogenului.
  • Sclerotinia sclerotiorum – o aplicare în primăvară, de la apariția butonului floral până la sfârșitul înfloritului, în funcție de momentul apariției patogenului.
  • Pentru rapița de toamnă, se pot face două tratamente pe sezon.
 

Vedeți experiența fermierului care a utilizat Amistar® Gold la rapiță și la sfecla de zahăr în sezonul precedent, AICI.
 
 
Toate detaliile despre Amistar® Gold pot fi găsite pe site-ul www.syngenta.md .
 
Vă invităm să luați legătura cu reprezentanții Syngenta din zona dvs. Contacte AICI
 
 
 
 
loading ...