PODCAST „AGRICULTURA MODERNĂ”. Sergiu Popa: „Aș alege din nou agronomia fără a sta pe gânduri”

07 mar 2024

În ediția de astăzi a Podcastului „AGRICULTURA MODERNĂ” discutăm cu Sergiu Popa, decanul Facultății Științe Agricole, Silvice și ale Mediului, Conferenţiar universitar, Doctor în științele agricole. Vorbim despre drumul parcurs până la această funcție, schimbările de la universitate, consecințele fuziunii UASM cu UTM, modernizarea studiilor la agronomie, digitalizarea agriculturii și cum motivăm tinerii de azi să aleagă o specialitate cu profil agricol.
 
Dacă ar fi să decid acum, aș alege din nou agronomia fără a sta pe gânduri. Agricultura este profesia viitorului. Agricultorii sunt cei responsabili de hrana populației, care este în creștere, deci, fac un lucru nobil, care va fi mereu solicitat.
 
Ce i-ar motiva pe studenți să vină la studii la agronomie? Rezultatul final, adică salariul pe care îl vor primi, mergând în câmpul muncii. În Republica Moldova se dau salarii și salarii de 2 mii de euro în agricultură. Un specialist bine pregătit poate câștiga bine. Dar tinerii trebuie informați, ei nu cunosc aceste aspecte.
 
După fuziunea cu UTM, studiile la agronomie parcurg un proces complex de modernizare. Da, mai avem mult de lucru la acest capitol, dar direcția este cea corectă, menționează Sergiu Popa.
 
Pentru mai multe informații interesante și detalii utile, vizionați Podcastul.
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...