UCRAINA A OPRIT EXPORTUL DE ZAHĂR ȘI A LIMITAT EXPORTUL DE CARNE DE PASĂRE ÎN UE

31 mai 2024
Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a decis limitarea exportului de zahăr și carne de pasăre către Uniunea Europeană. Acest lucru a fost raportat de reprezentantul guvernului în Rada Supremă, Taras Melniciuc, pe canalul de Telegram.
 
Guvernul ucrainean a făcut modificări ale Hotărârii „Cu privire la aprobarea listelor de mărfuri, exportul și importul cărora sunt supuse licențelor și cotelor pentru anul 2024”. Decizia a fost luată pentru a respecta condițiile de export pe teritoriul vamal al statelor membre UE, în conformitate cu Acordul de Asociere, scrie Agroportal.
 
Rezoluția a fost completată cu o nouă anexă: „Cote de mărfuri al căror export în statele membre ale Uniunii Europene este supus licenței”, care include anumite produse agricole (zahăr cu cota de 0 tone, carne de pasăre și produse din carne de pui și curcan), a precizat Taras Melniciuc.
 
Decretul guvernamental stabilește cote pentru 2024 pentru exportul de carne și organe de pasăre către UE la nivelul de 132,3 mii tone, în special carne și organe de curcan la nivelul de 3,7 mii de tone. Ucraina a exportat deja 45.000 de tone din acest produs în UE.
 
loading ...