GRANTURI ÎN DOMENIUL EFICIENȚEI ENERGETICE PENTRU PRODUCĂTOARELE AGRICOLE

31 aug 2023
Producătoarele agricole micro, mici și mijlocii din raioanele Telenești, Ungheni, Șoldănești, Briceni, Hâncești, Sângerei pot aplica la concursul de granturi în domeniul eficienței energetice.

Proiectul PNUD Moldova ”Sprijin de urgență pentru producătorii agricoli în contextul crizei socio-economice și energetice” anunță antreprenoarele că termenul limită de participare la concursul de proiecte a fost extins până pe 20 septembrie 2023, ora 17:00.
 
Producătoarele agricole micro câștigătoare vor obține granturi de până la 6000 dolari SUA, iar producătoarele agricole mici și mijlocii - de până la 18.000 dolari SUA. Contribuția financiară a beneficiarelor trebuie să fie de cel puțin 20% din costul total al grantului, dar să nu depășească suma finanțării.
 
Prin intermediul PNUD, vor fi acordate cel puțin 30 de granturi pentru implementarea proiectelor selectate. Pe lângă ajutorul financiar nerambursabil, femeile antreprenoare vor beneficia și de un program complex de consolidare a capacităților. Această măsură va sprijini redresarea socio-economică pe termen lung, securitatea energetică și tranziția energetică a întreprinderilor conduse de femei producătoare agricole din zonele rurale.

Proiectul va încuraja femeile antreprenoare, producătoare agricole micro, mici și mijlocii să implementeze soluții de tranziție la energie regenerabilă și să aplice tehnologii eficiente din punct de vedere energetic.

Granturile sunt destinate pentru proiecte de sporire a rezilienței energetice a afacerilor conduse de femei și vor fi acordate prin intermediul PNUD, din sursele financiare oferite de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și Guvernul Japoniei.
 
Participantele la concursul din 4 iulie - 4 august 2023, nu trebuie să transmită dosarul repetat.
 
Mai multe despre condițiile de participare la concurs, aflați AICI.
loading ...