UN NOU CONCEPT ÎN AGRICULTURA DIN R. MOLDOVA: AGRODAT.MD

20 feb 2024
Încă un pas în procesul de digitalizare a agriculturii din Republica Moldova. Informații semnificative despre sol și culturi, previziuni ale bolilor și dăunătorilor, date meteorologice vor fi accesibile tuturor producătorilor agricoli din țară la doar un click distanță. Toate acestea, pe noua platformă AGRODAT.md, care va fi lansată vineri, 23 februarie 2024, la Agrotek Arena, centrul de excelență al inovațiilor în agricultură.

AGRODAT.md reprezintă o inițiativă inovatoare în domeniul digitalizării agriculturii din Republica Moldova. Scopul principal al platformei este să ofere fermierilor și specialiștilor din industrie acces la informații precise și actualizate pentru a-și optimiza activitățile agricole.
 

Venim cu un concept unic pe piața din R. Moldova. AGRODAT este o platformă utilă pentru o gamă largă de beneficiari, printre care se numără fermierii, specialiștii agricoli, studenții și mediul academic, instituțiile guvernamentale și mass-media agricolă. Platforma oferă informații detaliate și personalizate pentru planificarea culturilor, gestionarea riscurilor climatice, optimizarea programului de lucru și luarea deciziilor în timp real., explică Sergiu Smocinschi, fondator AGRODAT.md.
 
Astfel, utilizatorii platformei vor avea acces la diverse soluții și informații agricole, indispensabile în luarea deciziilor din câmp și planificarea lucrărilor în fermele agricole.

AGROMEDIA.md este partener AGRODAT.md. Urmează o colaborare frumoasă, cu multe informații utile pentru Dvs. Fiți aproape!
 
Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 23 februarie, la Agrotek Arena, UTM, str. Mircești 42, ora 10, cu participarea specialiștilor în domeniu și reprezentanți ai Ministerului Agriculturii. Sunt așteptați toți cei interesați: agricultori, cercetători, studenți etc.
 
Participanții sunt rugați să completeze formularul de înregistrare pe acest link
 
Lansarea platformei AGRODAT.md a fost posibilă cu suportul proiectului „Tehnologiile Viitorului” (FTA).
 
 
 
loading ...