COMPENSAȚII SUB FORMĂ DE MOTORINĂ, ȘI PENTRU FLOAREA-SOARELUI AFECTATĂ DE SECETĂ

13 sep 2023
Fermierii care au avut pierderi la cultura de floarea-soarelui din cauza secetei din 2022 vor primi ajutor extern, sub formă de motorină. Cabinetul de miniștri a extins lista beneficiarilor de compensații sub formă de motorină. A fost votată modificarea Regulamentului privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern, destinat sprijinului agricultorilor afectați de seceta din anul 2022.
 
În vederea asigurării protecției de la insolvabilitate a fermierilor și aprovizionării alimentare a consumatorilor Republicii Moldova, devine necesar ca și producătorii de floarea-soarelui să poată accesa acest ajutor, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea.
 
Potrivit datelor colectate de către subdiviziunile responsabile de domeniul agricol al autorităților publice locale, circa 165 de mii de hectare au fost însămânțate cu floarea-soarelui.
 
În faza inițială a regulamentului, de ajutor sub formă de motorină puteau beneficia doar fermierii ce au culturi fitotehnice, afectate de seceta din 2022.
 
Fermierii eligibil, care doresc să primească compensații, sunt îndemnați să se prezinte cererea la AIPA. Ce alte acte mai sunt necesare, dar și întregul regulament îl găsiți AICI
 
loading ...