SEMĂNĂTOAREA DE ÎNALTĂ PRECIZIE FENDT MOMENTUM, TESTATĂ DE FERMIERI la Ziua Câmpului în raionul Florești

04 mai 2022
Semănătoarea de mare capacitate, marca Fendt: Momentum, lansată în 2019, produs absolut inovativ pentru Moldova a putut fi admirată direct în câmp și de către fermierii moldoveni, în cadrul evenimentului Ziua Câmpului „CROP TOUR MOMENTUM” – 2022, organizat de compania DiazTech, în satul Gura Camencii, raionul Florești.

Artur Zgardan, fondatourul DiazTech:  Vă prezentăm semănătoarea momentului, care este un produs absolut inovativ.

Agricultorii au avut ocazia să descopere toate secretele semănătorii de înaltă precizie FENDT Momentum, un utilaj pregătit pentru ”viitorul agriculturii”.

Anton Kostyrko, director marketing pe zona de Est a Europei, Corporația AGCO: Mulțumim companiei DiazTech pentru că rămâne fidelă misiunii sale: de a aduce pâinea pe masa oamenilor. Noi asigurăm tehnologia, iar dumneavoastră – efortul și munca zilnică în câmp.

Fendt este brandul hi-tech al companiei AGCO, în cadrul căreia, aproximativ 500 de ingineri lucrează în fiecare zi, la noi proiecte de dezvoltare. Compania investește sume enorme în cercetare și dezvoltare, pentru a oferi cele mai potrivite și simple soluții fermierilor din întreaga lume, indiferent de nevoi.

Roman Braguța: La conceperea semănătorii, s-a pus accent foarte mare pe ce ar trebui să facă semănătoarea în teren, atunci când acestea nu sunt ideale, pe timp de secetă. În primul rând, trebuie să copieze foarte bine relieful, și important: să plaseze sămânța la aceeași adâncime și în timp de 24 de ore, toată sămânța să răsară uniform.

Grație sistemului sofisticat de separare a boabelor (bob-cu-bob) cu care este dotată noua semănătoare de mare capacitate Fendt Momentum, semințele vor fi plasate în sol cu o precizie extrem de ridicată (de 99,5%,) și la adâncimea ideală, maximizând potențialul culturilor. Semănătoarea folosește tehnologie de precizie dezvoltată de Precision Planting®. Cu unitatea de dozare vSet®, motorul electric de dozare vDrive® și tuburile de semințe SpeedTube®, eficiența este asigurată, chiar și la viteze mari de lucru. Pentru o adaptare perfectă la sol și la condițiile de lucru, Fendt Momentum este, de asemenea, echipată cu senzori și tehnologie de ultima generație. Adaptarea la sol este îmbunătățită și de inovativul șasiu tandem.
 
loading ...