UE VA ALOCA 77 DE MILIOANE DE EURO PENTRU COOPERAREA TRANSFRONTALIERĂ ÎNTRE ROMÂNIA ȘI REPUBLICA MOLDOVA

06 dec 2022
UE va aloca 77 de milioane de euro pentru cooperarea transfrontalieră între România și Republica Moldova. Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova pentru perioada 2021-2027 a fost aprobat de Comisia Europeană.

Vor beneficia de finanțare proiectele care vizează consolidarea capacității administrative, prevenirea și pregătirea pentru intervenții în situații de urgență, conservarea biodiversității și dezvoltarea economică a comunităților locale. De asemenea, programul va finanța proiecte care vizează modernizarea sistemului medical, dotarea și modernizarea școlilor și a altor instituții de învățământ, dezvoltarea turismului în zona de frontieră.

Interreg este unul dintre instrumentele cheie ale UE care sprijină cooperarea transfrontalieră. Acesta abordează provocările comune și găsește soluții comune în domenii precum sănătatea, mediul, cercetarea, educația, transportul și energia durabilă.

Pentru 2021-2027, Interreg are un buget total de aproape 10,1 miliarde EUR care acoperă 86 de programe și patru componente: transfrontalier (Interreg A), transnațional (Interreg B), interregional (Interreg C) și integrarea regiunilor ultraperiferice (Interreg D).

Noile programe de cooperare Interreg NEXT pentru 2021-2027 se concentrează pe cooperarea dintre UE și țările partenere de-a lungul frontierelor externe ale UE.
loading ...