ÎNCĂ 40 DE MILIOANE DE EURO PENTRU SECTORUL AGRICOL. Va fi implementat și un mecanism ce va facilita debursarea banilor în termeni optimi și condiții flexibile

08 sep 2022
Prin intermediul proiectului Livada Moldovei, BEI ar putea aloca în perioada următoarea peste 40 mln Euro, în scopul sporirii productivităţii şi competitivităţii sectorului agricol. Anunțul a fost făcut de șeful reprezentanței Băncii Europene de Investiții în Republica Moldova, Alberto Carlei.

De asemenea, oficialul a comunicat intenția BEI de a implementa un mecanism ce ar facilita debursarea banilor pe conturile beneficiarilor, în termeni optimi și condiții flexibile.

Ministrul Vladimir Bolea a avut o întrevedere cu Alberto Carlei. Oficialii au discutat despre noi oportunități financiare ce ar putea fi create pentru agricultorii autohtoni și instituțiile de învățământ cu profil agricol. 

Bolea a menționat că, pe agenda ministerului este stabilită ca prioritate accelerarea progresului tehnico-ştiinţific și că în acest sens, ar fi binevenită dezvoltarea unor proiecte menite să îmbunătățească procesul educațional și de cercetare din cadrul colegiilor și facultăților agrare. Totodată, ministrul a sugerat ideea de a concepe pachete de finanțare pentru agricultorii ce își doresc să construiască/reabiliteze sisteme de irigare, să dezvolte afaceri în domeniul zootehnic sau să-și orienteze activitatea în industria de procesare a produselor. 
loading ...