SERGHEI GALAGAN: „Nu e neapărat să avem suprafețe mari pentru a procura tehnică performantă” Fermierul și-a adus în gospodărie cel mai puternic tractor compact din lume FENDT 1050

01 nov 2022
Putem face agricultură de performanță și pe suprafețe mai restrânse. Un exemplu este Serghei Galagan din satul Pohorniceni, raionul Orhei, care urmează modelul european de business agricol, întemeind o afacere de familie, unde toți membrii sunt implicați și investesc în tehnologii moderne. Familia are în gestiune 400 de hectare de teren agricol și a achiziționat anul acesta un tractor FENDT 1050 Vario ProfiPlus, cel mai mare tractor pe șasiu clasic.

Tehnica performantă aduce rezultate bune și viceversa, având rezultate bune, vin și bani buni, astfel ne putem permite să procurăm și alte agregate, tractoare performante. Acesta este crezul fermierului care spune că nu este neapărat să deții mii de hectare pentru a investi în mașini agricole de capacitate înaltă.

Întotdeauna am procurat tehnică de performanță, spre mirarea celor din jur. Suprafața este mică, dar procurăm tehnică scumpă, însă noi înțelegem că performanța o putem obține doar așa. Așa obținem și satisfacție, și beneficii financiare, și operatorii au plăcerea să lucreze în aceste tractoare, au confort, își păstrează sănătatea. Este în beneficiul întregii gospodării. Chiar și proprietarii terenului, care ne-a dat cota în arendă, dacă noi avem rezultate, au și ei beneficii.

Fermierul este în pas cu ultimele recomandări ale specialiștilor și la capitolul lucrarea solului. Gospodarul a ales pentru pământurile sale îngrășămintele organice, mai exact dejecții animaliere pe care le aduce de la o fermă de porci. Mai mult, bărbatul susține că intenționează să-și deschidă propria fermă pentru a avea suficiente îngrășăminte.

Anual, aducem materia organică de la fermă, o depozităm la marginea terenurilor, o lăsăm un an de zile, apoi o încorporăm în sol. Anul acesta, la lucrarea de dezmiriștire și încorporare a materialelor organice tractorul FENDT a avut un consum de 9,7-10 litri la hectar. El ne aduce doar beneficii: economii de motorină, de timp, de sănătate.

Având în gospodărie tractoare cum este FENDT putem obține rezultatele spre care mergem. Iar rezultatele frumoase ne permit să creștem și de ce nu, să mai achiziționăm și alte exemplare FENDT și să le recomandăm și altor fermieri.

Muncitorii noștri sunt de încredere, cu studii superioare și avem încredere în ei că dețin cunoștințele și capacitățile tehnice necesare.
 

FENDT este unul dintre cele mai importante nume de pe piața mondială a echipamentelor agricole de top. Fiecare fermier își are propria motivație în alegerea acestor produse, însă cele mai importante caracteristici ale mașinilor agricole Fendt sunt puterea, manevrabilitatea, precizia, fiabilitatea, funcționalitatea, confortul și, mai presus de orice, consumul redus de combustibil.

Tractorul Fendt 1050 Vario Profi Plus sau cum mai este numit: „monstrul agricol” cu 500 de CP, este vârful gamei 1000 a celor de la Fendt și totodată cel mai puternic tractor compact din lume. Este un tractor compact care se distinge prin exploatarea facilă şi manevrabilitate. A fost construit să se adapteze la o gamă largă de lucrări, şi, pe lângă faptul că poate efectua munci grele în câmp, este absolut potrivit pentru transportul pe drumuri publice, atingând o viteză maximă de 60 km/h.

Pentru a se putea adapta diverselor lucrări și condiții, tractorul are integrat sistemul de umflare a roţilor, VarioGrip, care permite utilizatorului să regleze presiunea anvelopelor din cabină, în mişcare. Tractorul are cea mai mare anvelopă pentru agricultură din lume, cu diametrul de 2,35 m.

Un produs Fendt, seria 1000 încorporează tot ceea ce are mai bun producătorul bavarez: transmisia continuu variabilă Vario; sistemul de management al tractorului TMS (care reglează automat viteza şi turaţia în funcţie de sarcină); terminalul Variotronic (prin intermediul căruia sunt comandate şi monitorizate toate funcţiile tractorului şi ale utilajului ataşat).

Capacitatea hidraulică de 430L/min se obţine datorită celor două circuite, cu două pompe axiale cu piston independente.

Noua cabină X5 S, la fel ca la seriile 800 şi 900, oferă şi mai mult confort, şi nu numai datorită îmbunătăţirilor aduse sistemului de climatizare şi finisajelor de excepţie din interior.

Întreaga gamă de tractoare FENDT, dar și de combine, semănătoare, tehnologii de recoltarea furajelor o găsiți doar la dealerul oficial DiazTech.
loading ...