CUM ÎMBUNĂTĂȚIM CALITATEA SOLULUI ȘI CREȘTEM RATA DE PRODUCȚIE A CULTURILOR?

18 mar 2024
Expoziția internațională specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol MOLDAGROTECH (spring) a desemnat câștigătorii concursului „Util pentru Moldova”.
 
La categoria „Producători și comercianți de produse biologice și microbiologice de protecția plantelor și/ sau fertilizanți sau semințe” trofeul a fost oferit Companiei „BIO STIMUL” SRL, pentru îngrășăminte și stimulente speciale ce asigură producții de înaltă calitate.
 

Trebuie să avem grijă de potențialul hidrogenic al pământului, de bonitatea solului. Acestea scad odată cu utilizarea produselor chimice. Or, noi venim cu preparate biologice, menite să protejeze solul și să îmbunătățească calitatea lui, a declarat pentru AGROMEDIA Veaceslav Zugrav, vice-director „BIO STIMUL” SRL.
 
Compania promovează un îngrășământ nou pe piața din Republica Moldova, organic pur, ce conține toate micro și macroelementele și azot natural.
 
Substratul nostru este compus din: vermocompost, turbă și bălegar de cal. În plus, se adaugă agroperlit pentru menținerea umidității. Poate fi utilizat la vie, livezi, pomușoare etc. Se pune 250 g de Biohumus substrat la rădăcina fiecărui pom. De asemenea, se adaugă și Biohunus-ii universal. Drept rezultat, avem o rată mare de prindere a pomilor, pomușoarelor, butașilor etc, care dezvoltă un sistem radicular puternic.
 
Un exemplu: la Dănceni, a fost plantată o suprafață de 2 hectare de afine, 20 de mii de puieți, cu utilizarea substratului și stimulatorului Biohunus-ii. Astfel, din numărul total de puieți doar 1 nu s-a prins. Este un rezultat excelent.
 
Produsele noastre precum Biohunus-ii Ca, Biohunus-ii Zn, Biohunus-ii Fosfor etc. sporesc creșterea în dimensiune a fructelor, stabilirea concentrației de zahăr, creșterea fermității și rezistenței fructelor și legumelor, creșterea perioadei de păstrare a fructelor etc.
 
De asemenea, avem biostimulatoare pentru floarea-soarelui, porumb. Ele sunt stimulatoare de creștere, dar au și efect de creștere a productivității la hectar, susține Veaceslav Zugrav.
 

Îngrășământul Biohunus-ii conține toate componentele vermicompostului: humați, acizi fulvici, aminoacizi, vitamine, fitohormoni naturali, micro și macroelemente ale sporilor microorganismelor din sol.
 
Compania recomandă o nouă tehnologie de aplicare a îngrășămintelor organice în etape, prin urmare, propune utilizarea unei cantități minime de îngrășăminte minerale.
loading ...