VIN CREAT DUPĂ REȚETA BUNICULUI, BECI RUSTIC ȘI BUCATE TRADIȚIONALE – toate la pensiunea turistică din satul Pașcani

11 nov 2022
Una din cele mai atractive destinații turistice de la sudul Moldovei, ce se evidențiază, în deosebi, prin valorificarea tradițiilor locale autentice, este „Casa Bunicului”.  Această afacere de familie, gestionată de familia Lazăr, este prima pensiune turistică din satul Pașcani, comuna Manta, raionul Cahul, care oferă servicii turistice.

Pensiunea, situată în Lunca Prutului de Jos, poate găzdui în prezent vizitatori în cele 11 locuri de cazare. Vizitatorii sunt invitați să savureze din bucatele tradiționale și vinul autohton în restaurantul și în foișoarele pensiunii. Restaurantul are o capacitate de până la 60 de persoane, iar foișoarele de până la 30 de persoane.Datorită potențialului turistic sporit, familia Lazăr și-a dorit să extindă serviciile și să continue tradiția producerii vinului autohton „Rară Neagră”, creat după rețeta bunicului, Gheorghe Lazăr.

În anul 2021, familia Lazăr a obținut un grant în valoare de 4500 euro în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF. Investiția a fost direcționată pentru amenajarea unui beci rustic și a spațiului de degustare a vinului „Rară Neagră”, procurarea mobilierului exterior (bănci, felinare). În același spațiu, alți cinci producători locali de vinuri au fost invitați să-și expună produsele.Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții.

Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).
loading ...