USM ȘI TERMOELECTRICA VOR PLANTA 100 HA DE MISCANTHUS PENTRU PRODUCEREA ENERGIEI TERMICE. Centrala termică Băcioi Noi va fi modernizată cu trecerea la combustibil din biomasa

20 sep 2022
Centrala termică suburbană Băcioi Noi va fi modernizată pentru a produce energie termică, utilizând combustibili alternativi, fiind vorba de planta energetică Miscanthus.

Centrala urmează a fi construită de către Termoelectrica S.A. în baza unui parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, care va asigura plantarea unei suprafețe de 100 ha de Miscanthus pentru producerea energiei termice.

Rectorul USM, Igor Șarov, împreună cu conducerea Termoelectrica S.A. s-au întrunit într-o ședință pentru a discuta perspectivele unui parteneriat privind diversificarea surselor de producere a energiei termice. 

La întrevedere au participat: directorul general interimar al Termoelectrica, Vasile Leu, directorul politica organizației, Vitalie Mîța și directorul Institutului de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor (IGFРP), Larisa Andronic, precum și reprezentanți ai Ministerul Infrastructurii Și Dezvoltării Regionale.

Părțile s-au expus asupra necesității și importanței consolidării competențelor, experienței și responsabilităților în extinderea cooperării dintre știință și mediul public/privat printr-un acord de parteneriat în vederea lansării unui nou proiect de promovare a culturilor energetice  și modernizarea unor centrale  termice cu trecerea la combustibil din biomasa pe bază de  Miscanthus.
loading ...