VIDEO: TRATAMENTE RECOMANDATE ÎN CULTURA DE FLOAREA SOARELUI. Produse, cantități, perioada optimă de aplicare

02 aug 2022
Cererea ridicată pentru semințele de floarea-soarelui determină aproape toți fermierii să includă această cultură în asolament. Îți prezentăm mai jos schema completă de protecție aplicată la floarea soarelui.

Sergiu Panuța, Director Tehnic și Înregistrări ADAMA:

Ținând cont de faptul că primăvara am avut fluctuații mari de temperatură: ridicate, în timpul zilei și foarte joase, noaptea, startul culturii de floarea soarelui a fost afectat. Din acest motiv, anul acesta, am recomandat aplicarea produselor pentru controlul buruienilor în două etape, câte jumătate de normă. Prima etapă: când planta de floarea soarelui era în faza de 2-4 frunze și a doua: peste 2 săptămâni (6 frunze ale plantei). Astfel se poate obține un control riguros al buruienilor.

Schema de protecție la floarea soarelui include următoarele produse:
  • În fenofaza BBCH 14 (4 frunze ale plantei) –produsele Saltus 80 SL 0,30 l/ha pentru a menține sub control buruienile mono- și dicotilidonate, Mavrik 2 F 0,30 l/ha, contra afidelor.
  • În fenofaza BBCH 16 (6 frunze ale plantei) –erbicidul Saltus 80 SL 0,30 l/ha, insecticidul Mavrik 2 F 0,30 l/ha și Mirage 45 ECNA, 1 l/ha, contra bolilor foliare (alternarioza, fomopsis și putregaiul alb).
Despre avantajele și eficiența produselor ADAMA, Dan Maftei, Director Tehnic și Dezvoltare ADAMA:

Saltus 80 SL are în compoziție imazamox și este un erbicid cu acţiune sistemică, care se aplică în perioada de vegetaţie și se absoarbe de către buruieni prin frunze şi rădăcini. Datorită activității reziduale la nivelul solului, produsul asigură combaterea buruienilor în curs de răsărire şi a unui nou val de buruieni.

Mavrik 2 F este un produs translaminar și asta este marele lui avantaj. În general, afidele sunt amplasate pe dosul frunzelor, iar Mavrik trece prin frunză, fără a se răspândi în tot sistemul vascular și ajunge acolo unde sunt afidele, eliminându-le. De asemenea, Mavrik este un produs prietenos cu entomofauna utilă, în principal, cu albinele.

Fungicidul Mirage 45 ECNA are în compoziție procloraz  și are în principal acțiune de contact și penetrant translaminară (trece prin limbul frunzei), cu o remanență care poate ajunge până la 4-5 săptămâni, în funcție de condițiile locale. Datorită proprietăților sale, produsul are acțiune preventivă și curativă asupra unui mare număr de ciuperci fitopatogene din clasele Ascomycetes și Deuteromycetes.

Pentru mai multe informații, vedeți materialul video.
 

VIDEO: TRATAMENTE RECOMANDATE ÎN CULTURA DE FLOAREA SOARELUI. Produse, cantități, perioada optimă de aplicare

VIDEO: TRATAMENTE RECOMANDATE ÎN CULTURA DE FLOAREA SOARELUI

Produse, cantități, perioada optimă de aplicare

VIDEO: TRATAMENTE RECOMANDATE ÎN CULTURA DE FLOAREA SOARELUI. Produse, cantități, perioada optimă de aplicare

loading ...