PROTECȚIE DE TOP PENTRU SEMINȚELE DE CEREALE. Oplot Trio și Sinclair® sunt produsele de ultimă generație

11 feb 2022
 
Compania AVGUST este cel mai mare producător de produse chimice pentru protecția culturilor din Federația Rusă și liderul pieței rusești de pesticide. Fondată în 1990, AVGUST oferă soluții complete și inovatoare de protecție a culturilor. Activitățile companiei includ dezvoltarea, producția și susținerea tehnologiei informației pentru produsele chimice de protecție a culturilor.
 
AVGUST prezintă produsul de ultimă generație pentru tratarea semințelor de cereale, Oplot Trio.

 
Oplot Trio (difenoconazol 90 g/l + tebuconazol 45 g/l + azoxistrobin 40 g/l), este un produs sistemic cu acțiune triplă ce conține strobilurine. Are un efect accentuat de stimulare a creșterii și este utilizat la tratarea semințelor de cereale. Oferă o protecție ideală contra unui spectru larg de boli.
 
Tebuconazol – face parte din clasa triazolilor și se caracterizează printr-o viteză foarte mare de pătrundere în semințe, are acțiune eradicantă și de tartare. Controlează foarte bine bolile din interiorul semințelor.
 
Difenoconazol – face parte din clasa triazolilor, dar este mai puțin mobil, ceea ce îi oferă un avantaj în combaterea bolilor de la suprafața semințelor și din pământ sau resturi vegetale.
 
Azoxistrobin – substanță activă din clasa strobilurinelor. Se caracterizează printr-o protecție îndelungată. Are un efect fiziologic pozitiv asupra plantelor tinere, crește puterea de absorbție a azotului prin încetinirea inactivării nitrat-reductazei, reduce aportul de apă, sporește asimilarea de dioxid de carbon, ceea ce este deosebit de important în perioada cu toamne secetoase. Mărește imunitatea naturală a plantelor contra bolilor. Se utilizează în doză de 0,4-0,6 l/tonă, în funcție de presiunea bolilor.
 

În așa mod, Oplot Trio protejează eficient culturile contra următoarelor boli: septorioza frunzelor, făinarea, putregaiul fuzarian al rădăcinilor, tăciunele zburător al grâului, mălura comuna a grâului, helmintosporioza orzului, mucegaiul de zăpadă al semințelor etc.
 
Compania AVGUST recomandă preparatul Oplot Trio pentru tratarea semințelor. Este preparatul care oferă garanția protecției eficiente a culturilor cerealiere contra bolilor și un surplus la recoltă.
 
 
Sinclair® este un fungicid ce oferă tratament concentrat și tehnologic avansat pentru semințe.
 

Avantajele produsului:
 
- eficacitate ridicată împotriva putregaiului rădăcinilor și mucegaiului Fusarium la semințele de soia și năut, precum și împotriva unui complex de alte boli ale plantelor cauzate de ciuperci din clasele ascomicete, basidiomicete și ciuperci inferioare;
 
- protecție îndelungată împotriva agenților patogeni din sol;
 
- un efect imunomodulator care oferă răsadurilor rezistență la contaminarea cu agenți patogeni, contribuind astfel la o energie germinativă ridicată și la o germinație bună;
 
- compatibil în amestecuri de rezervor cu alte preparate.
 
Indicații: se va aplica un pansament fungicid concentrat și avansat din punct de vedere tehnologic pentru semințele de floarea soarelui, soia, năut, grâu, orz  și tuberculi de cartof pentru a controla o gamă largă de boli transmise prin semințe și sol.
 
Forma preparată: concentrat de suspensie.
 
Mecanism de acțiune:
 
Fludioxonil este un analog al substanțelor antimicotice naturale, are un spectru larg de acțiune, inhibă creșterea micelială fungică prin inhibarea funcțiilor membranei celulare prin întreruperea nespecifică a controlului presiunii osmotice în celula patogenă. Produsul are o acțiune protectoare de lungă durată și o acțiune sistemică slabă.
 
Viteza de acțiune:
 
  • asupra infecției semințelor, Sinclair®* începe să acționeze din momentul tratării semințelor sau tuberculilor.
 

Tratamentul semințelor  se efectuează în avans (până la 1 an) sau chiar înainte de semănat, al tuberculilor de cartof - înainte de depozitare (cartofi de sămânță) sau înainte și în timpul plantării. Atunci când se tratează tuberculii și brazdele la plantare, se recomandă recalcularea ratei de aplicare a produsului pe hectar, care corespunde unei doze Sinclair® de 0,6 - 0,9 l/ha.
 
Compatibilitate:
 
Sinclair®* este compatibil cu majoritatea fungicidelor și insecticidelor, cu excepția celor cu reacție puternic alcalină sau puternic acidă. În fiecare caz trebuie verificată compatibilitatea și fitotoxicitatea componentelor care urmează a fi amestecate cu semințele ce vor fi tratate.
 
Compania AVGUST se distinge prin bunătatea și umanismul său în tot ceea ce face. Grija pentru oameni este una dintre cele mai importante valori corporative ale companiei.
 
MAI MULTE DETALII DESPRE PRODUSELE AVGUST GĂSIȚI PE SITE-UL COMPANIEI /

PROTECȚIE DE TOP PENTRU SEMINȚELE DE CEREALE. Oplot Trio și Sinclair® sunt produsele de ultimă generație

PROTECȚIE DE TOP PENTRU SEMINȚELE DE CEREALE

Oplot Trio și Sinclair® sunt produsele de ultimă generație

PROTECȚIE DE TOP PENTRU SEMINȚELE DE CEREALE. Oplot Trio și Sinclair® sunt produsele de ultimă generație

loading ...