STROPIREA POMILOR DUPĂ ÎNFLORIRE. Sfaturi pentru o recoltă bogată

21 apr 2023
Stropirea pomilor după înflorire este poate unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi faci dacă vrei o recoltă sănatoasă și bogată. Pomii sunt destul de vulnerabili după înflorire, deoarece acesta este momentul în care apar primele semne de boală sau de invazie a dăunătorilor.

Există o serie de pași esențiali pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când stropești pomii după înflorire. În primul rând, trebuie să alegi un produs potrivit pentru problemele specifice cu care se confruntă pomii tăi. Trebuie să alegi o zi fără vânt pentru a evita stropirea altor plante și pentru a te asigura că soluția ajunge efectiv pe pom.

Sfaturi utile pentru stropirea pomilor după înflorire

Cel mai folosit fertilizant este un amestec de azot, fosfor și potasiu. Există, însă, mai multe tipuri de fertilizanți care pot fi folosiți în acest proces.

Totodată, trebuie să știi că alegerea substanțelor potrivite pentru fertilizarea pomilor este influențată de specia lor, vârsta, condițiile climatice, dar și etapa de vegetație. Prin urmare, cele mai întâlnite substanțe utilizate pentru tratamentelor pomilor după înflorire sunt:
  • substanțe pe bază de cupru: fungicide (folosite pentru a controla bolile fungice, cum ar fi mucegaiul praf, rugina și crusta),
  • substanțele pe bază de ulei horticol: insecticide (ajută la controloarea insectelor dăunătoare, precum afidele, omizile, insectele solzi și muștele albe),
De asemenea, dacă vrei să ai parte de o cultură organică și vrei să imbunătățești sănătatea și rezistența pomilor fructiferi la dăunători și boli, poți lua în considerare utilizarea următorului preparat natural:
La 4 litri de apă se adaugă aceste 3 ingrediente:
  • 1 cană ulei vegetal (de exemplu ulei de rapiță)
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură săpun pur de Castila (nu este toxic)
Acest preparat se aplică înainte ca bulbul de floare să „plesnească”. În concluzie, stropirea pomilor după înflorire este esențială pentru a menține sănătatea acestora și pentru a obține o recoltă bogată și de calitate. Prin urmare, ar trebui să faci acest lucru ca parte a rutinei de îngrijire a grădinii și să te asiguri că respecți toți pașii necesari pentru a obține cele mai bune rezultate.

Sursa: sfatnaturist.ro
 
loading ...